27.7.2013

Kana ja kukko

Uutisten mukaan viimeisin villitys meillä Suomessa ja maailmallakin on ottaa kesäkanoja. Nyt meilläkin on oma kana ja kukko, mutta ruokkimisen suhteen nämä katiskaverkosta, rautalangasta ja säilykepurkkien kansista tehdyt ovat helpompia ;-)

Helmiina-kana
Henrikki-kukko

26.7.2013

Pallokukat

Jo kukkineeseen kukkapenkkiin tai havuryhmään saa uutta väriä tällaisilla palloilla ;-) Tarvitaan vain pätkä kanaverkkoa, maalia ja pätkä rautalankaa. Kieritä ja ruttaa kanaverkko palloksi, maalaa haluamallasi (spray)maalilla ja kiinnitä tikkuun tai paksumpaan rautalankaan. Varastosta löytynyt kärpässienenpunainen ei ole ihan paras mahdollinen väri, sillä se ei erotu edukseen vihreästä puskasta, mutta täytyy kokeilla myöhemmin muita värejä, kuten valkoista tai pinkkiä ...


25.7.2013

Vauvan sukkapulma

En tiedä muiden vauvoista, mutta meillä kaikki juniorit ovat olleet oikeita kuumakalleja, joten esim. sukkien pitäminen potkuhousun terien päällä saa vauvan varpaat hikoilemaan. Aikani potkuhousuja vältellen keksin viimein toimivan idean: potkuhousun terät pysyy hyvin paikallaan äidin hiuslenkeillä ;-)


24.7.2013

Laturin tuunaus

Päivän vinkki koskee erään nimeltämainitsemattoman yhtiön latureita, joissa on tyyppivikana se, että laturin piuha murtuu juuresta. Halpa konsti välttää uuden laturin osto on kieputtaa kuulakärkikynän jousi laturin piuhan molempiin päihin ;-)


11.7.2013

Kivisydän

Nykytrendin mukaista on latoa pihalla kiviaita verkon sisään, joten sen innoittamana kokeilin kanaverkkoa, paksua rautalankaa ja kiviä. Lopputuloksena kivisydän, jonka korkeus on noin 20 cm ;-)



8.7.2013

Naulakko II

Tänään ennätin viimein moukaroimaan aiemmista kirpparilöydöistä naulakoita ;-) Haarukan piikit on muuten yllättävän jäykkiä ...


7.7.2013

Tauko ompelemiseen ;-(

Kääk! Nyt tuli pakollinen tauko ompelemiseen - minun hyvin palvellu Singer vuosimalli 1957 kärähti ja sanoi työsopimuksen irti kahdeksannentoista lasinalusen kohdalla; savu vain nousi ... No, ehkä on jo aika ostaa uudempi malli. Tämä Singer päätyi parvekkeelle jäähylle, sillä käry oli kamala.


6.7.2013

Lasinalunen

Sadepäivän ratoksi tuli testattua tällaisia lasinalusia, jollaisen kuvan näin netissä. Tuntuu toimivan, joten täytyy tehdä lisää. Materiaalina huopakangas. Reunat voisi myös liimata, mutta ompelemalla alusista tulee myös vesipestäviä.


5.7.2013

Rekku

Perheen juniori sai oman unikaverin. Perheessämme on traditio, että teen jokaiselle lapselle oman rekun - osalle olen tehnyt jo useammankin puhkikuluneen vanhan tilalle. Isommille rekku on tehty kankaasta ompelemalla, mutta koska olen hukannut kaavan, päädyin tekemään juniorille oman rekun virkkaamalla.


Alla vertailun vuoksi yksi lasten aiemmista rekuista. Tällä yksilöllä ikää taitaa olla seitsemän vuotta.




2.7.2013

Sudenkorento II

Toinen vaihtoehto tehdä sudenkorentoja kukkaistutusten koristeeksi on tässä: vanha lusikka ja rautalankaa ;-)


1.7.2013

Sudenkorento

Pellin palasta, helmistä ja rautalangasta syntyi tällainen sudenkorento. Peltinä käytin vanhaa uunineduspeltiä, mikä osoittautu vähän liian tukevaksi. Seuraavaan voisi kokeilla kierrätyspeltiä ananaspurkista - pitää vain ensin ostaa ananasta sileässä purkissa.